Mesto začalo s rekonštrukciou vodárenskej veže

24.09.2013 Prešov

Prešov 24. septembra (TASR) - Mesto Prešov začalo s rekonštrukciou technickej pamiatky vodárenská veža, ktorú malo sprístupniť už počas leta. Vo veži by malo byť Krajské informačné centrum, vyhliadka a kaviareň.
„Do konca októbra by mala byť dokončená prvá časť rekonštrukcie. Koncom októbra by sa Prešovčania mohli pozrieť z tejto vyhliadky,“ povedal primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.
Počas mesiaca prác by v prvej etape malo byť zrekonštruované schodisko, vymenené čelné sklá, opravená strecha, vymenené elektrické rozvody a vodovodné potrubie. Rovnako by podľa Hagyariho mala byť urobená príprava tak, aby sa priestory mohli dať prenajať na reštauráciu alebo kaviareň. Druhá časť opravy by mala zahŕňať rekonštrukciu spodnej časti veže a výťah.
Sprístupnenie veže primátor sľubuje už po ukončení prvej časti rekonštrukcie, no ľudia si na ňu budú musieť vyjsť po schodoch. Za pekného počasie je však z nej výhľad nielen na celý Prešov, ale až na Tatry.
Financie na opravu vo výške 100.000 eur poskytol aj Prešovský samosprávny kraj, s podmienkou, že veža musí byť dokončená do konca júna. Mesto však požiadalo o predĺženie termínu do konca novembra. Samospráva súhlasila, no ak to do konca novembra nestihne, musí mesto sumu 100.000 eur vrátiť. Primátor Prešova Pavel Hagyari dnes tvrdí, že sa to nestane a že termín stihne.
 

Vyberte región

mark